Att göra i Lane Ryr och Uddevalla

I hjärtat av Bohuslän
Lane Ryr ligger mitt i Trestad – Uddevalla, Vänersborg och Trollhättan. Vänersborg och Trollhättan är belägna ett par mil österut medan Uddevalla är närmast på 1 mils avstånd.

Lane Ryr är stillsamt och naturskönt. Det är lätt att ta sig ut på promenader och små utflykter till någon av bygdens sjöar eller vattendrag. Varje söndag firas gudstjänst i kyrkan som ligger alldeles bredvid Örtagården.

I Lane Ryr med omnejd finns ett vackert landskap väl lämpat för cykelsemester och landskapet är mycket bra för rullskidor och liknande verksamhet.

Uddevalla
Uddevalla är en stad med anor från 1400-talet. Här finns många utflyktsmål för både familjer och den som reser ensam.

Gustafsberg är Sveriges äldsta havsbadort och sjuder av liv på sommaren. Ta en fika på kafe Snäckan eller vandra längs med strandpromenaden. På en halvtimmes promenad når du centrum.

Emaus lantgård är ett trevligt utflyktsmål för familjen. Här kan du bland annat träffa på hästar, getter, kaniner, höns, katter och hängbukssvin…

Vid Bäveåns kaj i Uddevalla ligger Bohusläns museum. Förutom föreläsningar, musikaftnar och utställningar som arrangeras året om finns här en konsthall för samtidskonst och en välsorterad butik. Härifrån utgår även skärgårdsbåtarna som är ett trevligt alternativ på utflykt (www.skargardsbatarna.com)

Under sommaren 2015 finns det möjlighet att hyra cyklar på Turistbyrån i Hamnkafét. Det finns fyra cyklar i dammodell med 5 växlar, cykelkorg och hjälm. De kan dock endast hyras för en dag. Startdatum för uthyrningen är ännu ej klart, hör med turistbyrån (0522-587178) om du är intresserad.

Varje påsk arrangeras sedan 10 år ett passionsspel vid kungstorget, som år efter år lockar publik från när och fjärran. Passionspelet har blivit en traditionell start på påskfirandet för många Uddevallabor.

Geocaching

För att upptäcka området är ett tipps är att använda sig av geocaching (www.geocaching.com), världens största skattjakt.
På följande sida hittar du geochacher i Uddevalla: www.geocaching.se

Länkar

www.vastsverige.com/sv/uddevalla
Här kan du se vad som är på gång i Uddevalla
och få mer information om lämpliga uflyktsmål.

Uddevalla Turistbyrå
Tel: 0522 – 69 84 70
info@uddevalla.com

Torp Köpcentrum
www.torp.se

Bohusläns museum
www.bohuslansmuseum.se

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress