Kurs- och lägergård

Inomhusmiljö

Örtagården består av tre hus, och ni kan boka hela gården eller husen var för sig. I nya huset, med stor matsal, konferensrum och umgängesrum, finns 8 dubbelrum med WC och dusch. Här finns också ett storkök där vår kock lagar maten till er om ni valt helpension. Gamla huset har 25 sängplatser i olika stora rum (allt från enkelrum till 6-bäddsrum) och innehåller också kök, en liten matsal och flera mindre umgängesrum samt gott om toaletter och duschar. Det tredje huset är vårt lilla annex: en stuga med eget kök och två rum med sammanlagt sex bäddar.

Omgivningar

Runt Örtagården finns gott om plats för lek, idrott och promenad. Vi har stora gräsmattor, en rejäl sandlåda och en skön uteplats att sitta och umgås på.

Örtagårdens närmsta granne är Lane-Ryrs fina kyrka. Möjlighet finns att genom Örtagården låna kyrkan för andakt, undervisning eller körövning. Det är även möjligt att, i mån av plats, vara i församlingshemmet strax intill. Önskas större utrymme för inomhusaktivitet finns en liten idrottshall på gångavstånd att hyra.